SORTIDES NATURALISTES A OSONA : BIOBLITZ 13/6/2020


SORTIDES NATURALISTES


DESCOBREIX ELS SISTEMES NATURALS. SORTIDES NATURALISTES A OSONA 2020

Un bioblitz és un esdeveniment de descoberta de la natura, , promoguda per diversos museus d’Europa on, en un sol dia, especialistes de flora i fauna, ajudats per voluntaris, identifiquen tots els organismes d’una àrea determinada mitjançant sortides naturalistes.

Enguany, el Bioblitz Osona pretén descobrir la biodiversitat i la geodiversitat de l’entorn del Brull, al Parc Natural del Montseny.

Consulteu el programa amb els horaris específics de cada sortida del Bioblitz Osona al web del Museu del Ter, del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM – UVic-UCC) i del Grup de Naturalistes d’Osona(GNO-ICHN).

Dinar: animem als participants a portar-se el dinar i a gaudir de tota la jornada completa.

Totes les activitats són gratuïtes.
Cal inscripció prèvia per mitjà del correu electrònic info@museudelter.cat o al telèfon 93 851 51 76 (Museu del Ter) especificant nom, cognoms i DNI de les persones participants.
Es recomana portar calçat còmode per caminar.
Els desplaçaments es fan de manera particular i per compte i risc propi.
Les activitats únicament estan cobertes per l’assegurança de Responsabilitat Civil de l’organització. La resta de successos que es puguin esdevenir no tenen cobertura.

Data: 
13 de juny 
Hora: 
8:00 - 18:00

Punt de trobada 

Masia turisme rural La Morera 
Camí de la Castanyera, carretera BV-5301, km 30,5 
El Brull, Barcelona 08559 Espanya 
+ Mapa de Google
Web: 
https://lamorera.net/ca/

Organitzadors

Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN)
Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM – UVic-UCC)
Turisme Rural La Morera

SORTIDES NATURALISTES


Totes les activitats són gratuïtes. En aquest enllaç trobareu la informació detallada de cada sortida. 

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVic – UCC, el Museu del Ter – Ajuntament de Manlleu i el Grup de Naturalistes d’Osona – ICHN organitzen, per setè any consecutiu, un conjunt d’activitats i sortides naturalistes gratuïtes i obertes a tothom. El programa també compta amb la col·laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona, Geòleg.cat, Taller de Geologia, el grup Orquidiològic de Catalunya, l’Associació Flora Catalana i l’Ajuntament de Vic.

El programa busca unir esforços entre totes aquestes entitats i elaborar una oferta conjunta d’activitats de caire naturalista. 

Amb l’objectiu d’augmentar-ne la difusió i afavorir l’assistència de públic. La proposta d’aquest any inclou 17 sortides centrades en l’estudi i coneixement del medi natural.

Enguany, destaca la novetat d’una sortida centrada en el món dels insectes ortòpters, més coneguts com a “grills i saltamartins”. Que tot i comptar amb més de 20.000 espècies distribuïes per tot el planeta, són uns grans desconeguts. 

Els ortòpters es caracteritzen per tenir un aparell bucal mastegador i les potes posteriors molt desenvolupades i preparades per saltar.
A més a més, també destaca un taller de geologia nou on s’explicarà la formació de les roques i el seu cicle tot modelant xocolata.

També es torna a programar la jornada “Bioblitz Osona”, que aquest any es durà a terme al Brull, a l’entorn idíl·lic del Parc Natural del Montseny. Durant un mateix dia, una quinzena d’especialistes en diferents grups de flora i fauna, amb l’ajut de voluntaris, intentaran descobrir i mesurar la biodiversitat que acull aquest espai.

“Descobreix els sistemes naturals 2020” comença el proper dissabte 7 de març de 2020. Amb un anellament científic d’ocells a la desembocadura de la riera de Sorreigs al riu Ter, a càrrec del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR :

RESERVES NATURALS DES VEDRÀ, VISITES VIRTUALS

El llibre Arbres amb història de la Garrotxa ja es pot descarregar des del web del Parc Natural

Curs Online d’Identificació d’Aus a partir del 19/5/2020

Nou curs : LES PAPALLONES DIÜRNES EN PROGRAMES DE SEGUIMENT DE LA BIODI- VERSITAT EL 13 i 14 de Juny

II Congrés d’Ornitologia de les Terres de Parla Catalana

Benvinguts a pagès el 3 i 4 d´Octubre

Comentaris