RESERVES NATURALS DES VEDRÀ, VISITES VIRTUELS


Reserves Naturals



 

RESERVES NATURALS DES VEDRÀ, ES VEDRANELL I ELS ILLOTS DE PONENT 

Els illots de les Reserves Naturals des Vedrà es troben agrupats en dos conjunts. D’una banda el conjunt format per es Vedrà i es Vedranell i, de l’altra, el format pels illots de Ponent (sa Conillera, l’illa des Bosc, s’Espartar i ses Bledes: na Gorra, es Vaixell, na Bosc, els esculls d’en Ramon i na Plana). Hi conviuen diferents espècies d’aus marines, sargantanes i invertebrats endèmics, a més d’una flora de gran riquesa.
Es Vedrà i es Vedranell tenen una superfície de 79,31 hectàrees; i els illots de Ponent: 153,39 hectàrees.
Es troben localitzades a l’oest de l’illa d’Eivissa, al municipi de Sant Josep de sa Talaia.

L’equip d’educació ambiental de Balears Natura ens convida a visitar virtualment les Reserves Naturals des Vedrà, es Vedranell i els illots de Ponent.

Aquests espais naturals protegits són de gran interès biològic, ecològic i natural. Són uns grans representants de l’actuació de l’evolució, generant diversitat d’endemismes tant animals com botànics. A més, són un lloc ideal per la nidificació de les aus marines. La diversitat d’hàbitats del medi marí, on es combinen els fons rocosos amb els d’arena, genera una gran riquesa de biodiversitat marina.
No podem oblidar que els illots han estat al llarg de la història una font de recursos naturals fonamental per la subsistència dels eivissencs.
La zona de cala d’Hort i dels illots de Ponent és una de les principals àrees naturals de l’illa d’Eivissa. Fet que va justificar que es declaràs com a ANEI mitjançant la Llei 1/1991, de 30 de gener, d’espais naturals i de règim urbanístic de les àrees d’especial protecció de les Illes Balears.

reserves naturals


Les Reserves naturals des Vedrà, es Vedranell i dels illots de Ponent formen un espai natural marítimoterrestre. Protegit i localitzat a l’oest de l’illa d’Eivissa, al terme municipal de Sant Josep de sa Talaia. Aquest espai està inclòs dins la Xarxa Natura 2000. Per tant compta amb les figures de protecció LIC (Lloc d’Importància Comunitària) i ZEPA (Zona d’Especial Protecció per a les Aus), a més l’autonòmica ANEI (Area Natural d’Especial Interès).

El febrer de 2002 es declarà, mitjançant el Decret 24/2002, el Parc natural de cala d’Hort, cap Llentrisca i sa Talaia, i les Reserves naturals des Vedrà, es Vedranell i els illots de Ponent.

Des de març de 2005, amb l’entrada en vigor de la Llei 5/2005, de 26 de maig, la delimitació de l’àmbit protegit comprèn les Reserves naturals des Vedrà, es Vedranell i dels illots de Ponent, i l’àmbit marí que els envolta. L’aprovació de la LECO també comportà l’inici del procediment per elaborar un nou PORN (Plà d’Ordenació dels Recursos Naturals) que no solament s’ha d’aplicar a l’àmbit marí i als illots sinó que també ha de protegir una franja de l’illa d’Eivissa
Credits: +info: https://cutt.ly/cyD1ez8 11 de maig 2020Natura S’ha creat amb Tour Creator



Compatible amb Expedicions de Google Públic

TAMBÉ US POT INTERESSAR :

Descobreix les meravelles naturals de les Illes Balears


Comentaris