NATURA A CAMPRODON ,TARDA DEL 12 DE JUNY


NATURA

Tarda de natura a Camprodon (“Salut i Natura a la Vora del Ter”)

Dia i hora: divendres 12/06/2020 de les 18:00 a les 21:00

Lloc: Camprodon. Punt de trobada: davant de la gasolinera i el Parc de Bombers

Organitza: Consorci del Ter i Ajuntament de Camprodon

Tarda de Natura a Camprodon. Activitat gratuïta per conèixer la fauna i la flora de l’entorn de Camprodon a càrrec de biòlegs de Natura Montfred. Cal inscripció prèvia obligatòria al Consorci del Ter (PLACES LIMITADES), fins el dia 11 de juny, al telèfon 649.90.02.52 (de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia) o al correu electrònic activitats@consorcidelter.cat

Cal portar mascareta, roba còmoda i calçat esportiu.

L’activitat s’emmarca en l’acord de col·laboració entre el Consorci del Ter i Dipsalut per promoure hàbits saludables entre la població de la conca del riu Ter. Es combina el coneixement de la natura amb la promoció de la salut.

* Els Consells de Seguretat de l’activitat es poden consultar en el document en .pdf en aquesta mateixa pàgina. 

Normativa i full de consentiment Covid-19 (PDF, 907 kB)


NATURA


Què és?

El Consorci del Ter és una entitat pública de caràcter associatiu amb personalitat jurídica pròpia i regida per la Llei d’Administració Pública de Catalunya. Crea i gestiona serveis o activitats d’interès comú, partint sempre de la iniciativa local, a tot el territori del riu Ter a través de quatre àmbits d’actuació: patrimoni natural, patrimoni cultural, promoció econòmica i turisme, i comunicació i sensibilització. El Consorci pretén representar tots els òrgans de l’administració, així com els agents socials, econòmics i polítics de la conca del riu Ter.

L’ens es va constituir el desembre de 1998 a través del Projecte Alba-Ter/Ave cofinançat per la Unió Europea mitjançant els fons FEDER (Programa TERRA). El projecte Alba-Ter/Ave es va traduir en la implantació d’un sistema d’informació geogràfica a la conca del Ter (SIG) i en l’elaboració del Pla d’Ordenació Integral del riu Ter (POIRT), que es va començar a implantar a partir de l’any 2001. Aquest Pla marca el camí a fer per tal que l’aigua i l’àmbit fluvial esdevinguin elements d’identitat i singularitat de la conca del Ter, prioritzant un bon estat ecològic i compatibilitzant-lo amb el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i culturals de manera sostenible i coordinada.

El Consorci treballa per mobilitzar els recursos econòmics que permetin executar actuacions en el territori que configura l’àmbit fluvial del riu Ter. L’existència d’aquest ens supramunicipal és una oportunitat per aconseguir una ordenació global i integral d’aquest riu com a eix vertebrador d’un territori ric i heterogeni.

Els objectius estratègics del Consorci són:

  • Impulsar el desenvolupament territorial de l’espai fluvial des de la iniciativa local
  • Ser l’organisme de referència en l’ordenació territorial de la conca
  • Cohesionar el territori utilitzant el riu com eix d’unió
  • Aconseguir una creixent valorització del patrimoni cultural vinculat als usos tradicionals de l’aigua i del patrimoni natural
  • Treballar per desenvolupar les potencialitats econòmiques del territori

El Consorci és una entitat reconeguda internacionalment per la seva tasca en la concepció i desenvolupament d’un projecte global de cohesió territorial a través de la potenciació de la identitat territorial, cultural, social, econòmica i ambiental articulada a l’entorn de l’eix natural del Ter. I és que el Consorci ha estat guardonat amb el Premi Internacional de Dubai 2004 sobre les bones pràctiques per a la millora de les condicions de vida, que atorga el Comitè Hàbitat de les Nacions Unides i la Municipalitat de Dubai, per la pràctica “The Alba-Ter Consortium: an inter-jurisdictional commitment to sustainable development of the River Ter Basin, Spain”.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR :



RESERVES NATURALS DES VEDRÀ, VISITES VIRTUALS

El llibre Arbres amb història de la Garrotxa ja es pot descarregar des del web del Parc Natural

Curs Online d’Identificació d’Aus a partir del 19/5/2020

Nou curs : LES PAPALLONES DIÜRNES EN PROGRAMES DE SEGUIMENT DE LA BIODI- VERSITAT EL 13 i 14 de Juny

II Congrés d’Ornitologia de les Terres de Parla Catalana

Benvinguts a pagès el 3 i 4 d´Octubre

Comentaris