MONTSENY : SORTIDA EL 27/6/2020


montseny

Sortida al Montseny

Dates: 27 de juny
Horari: 7:30 a 13:30
Guia: Arnau Bonan
Descripció: Excursió matinal al Turó de l’Home -MONTSENY- per observar diverses espècies típiques de brolla com el pardal de bardissa, la tallareta cuallarga o tallareta la vulgar, i aus associades a roquissars i espais oberts com la merla roquera o el còlit gris.
Es recomana portar crema solar, aigua, gorra i esmorzar.
Lloc de trobada: Aparcament del Turó de l’home
Preu: 16€ socis / 18€ no socis / -25% menors de 18 anys

Organitza: ICO Associació Institut Català d’Ornitologia

Mesures de seguretat i higiene a seguir per tots els participants de l’activitat per reduir el risc de contagi del SARS-CoV-2

Típica excursió del Montseny, itinerari d’anada i tornada pel famós GR5, sortint del Collformic pel Pla de la Calma fins a Tagamanent, unes 5,30 hores aprox. (22 kms.) Magnifiques vistes del Pirineus, del Montseny, de la plana de Vic i de moltes muntanyes del centre de Catalunya. El camí és relaxant, tranquil, com per trobar-se amb un mateix, només cal deixar-se portar pel caminar…amb calma. 

Punt d’inici: Collformic. Ctra. Santa Maria de Palautordera a Seva km 26,4 
Durada: 2h 45 minuts anada 
Dificultat: baixa 
Senyalització: blanca –vermella. GR-5-2 

APROXIMACIÓ: 

Ctra. de Santa Maria de Palautordera a Seva km 26,4. Cal deixar el cotxe als aparcaments indicats i just al costat del restaurant hi ha una pista que indica Pla de la Calma i s’inicia el recorregut. 

Llocs d’interès a prop: Casa Museu L’Agustí és un museu rural on trobareu reproduïdes fins i tot les olors que feia una masia del segle XIX i coneixereu com vivia la gent a la Calma en aquella època. La visita comença des del restaurant El Bellver( al costat) 

Instruccions per fer la inscripció: selecciona la teva tarifa, omple els camps i fes clic a “Fes el pagament”. Un cop finalitzat el procés rebràs un mail amb la confirmació. La inscripció a les activitats de l’ICO implica l’acceptació de les condicions.

Inscripció. Selecciona tarifa.

Arnau Bonan

Arnau Bonan és biòleg, ornitòleg i anellador. Com a biòleg expert en ornitologia ha treballat per diverses empreses, l’Administració i entitats científiques com l’ICO. Durant anys ha col·laborat amb l’Àrea de Biodiversitat del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, principalment en projectes d’estudi d’aus estepàries. Com a anellador expert ha participat en campanyes de migració del projecte Piccole Isole i de migració post-nupcial i projecte Sylvia. He participat en els Atles dels Ocells Nidificants a Catalunya 1999-2002 i Atles dels ocells a Catalunya a l’hivern 2006-2009, fent feina de camp i redacció de textos d’espècies. Realitza activitats d’educació ambiental en escoles i ha impartit cursos d’iniciació a l’Ornitologia. Actualment treballa a Lynx Edicions com a coordinador i editor de la col·lecció Lynx and BirdLife International Field Guides (https://www.lynxeds.com/ca/categoria/per-categoria/guies-de-camp/lynx-and-birdlife-international-field-guides-ca/).


També us pot interssar

INSECTES, CRANCS I ARANYES A LA TEVA MÀ

Comentaris