Vols redactar textos del nou Atles dels ocells nidificants de Catalunya?

El nou Atles dels ocells nidificants a Catalunya està entrant ja en la fase de preparació i edició del contingut del llibre. És per aquest motiu que estem començant a buscar persones que vulguin col·laborar en la redacció dels textos de cada espècie.

Si vols participar-hi omple i envia aquest formulari abans del 20 d’abril. És molt important, però, que tinguis en compte les següents consideracions:

1) És necessari tenir uns coneixements mínims sobre la distribució i la població de l’espècie o espècies de les quals es volen fer el textos, en especial (però no exclusivament) a Catalunya.

2) S’ha de tenir la capacitat de redactar textos amb bon nivell lingüístic, tant en català com anglès.

3) Els elements infogràfics que estaran disponibles a l’hora de redactar el textos no seran els mateixos que apareixeran en el producte final ja que aquests s’estaran confeccionant en paral·lel per guanyar temps (els terminis que tenim són força limitats). Cal, doncs, tenir una certa experiència en la interpretació d’informació bruta o no 100% elaborada.

4) Els textos han d’entregar-se abans del 31 de juliol.

5) A finals d’abril, tenint en compte, entre d’altres, les propostes rebudes a través d’aquest formulari, el Comitè de redacció de l’Atles farà la selecció final d’autors de cada espècie.

6) El Comitè de redacció és responsable de totes les decisions, incloses l’acceptació de la sol·licitud i l’acceptació o rebuig dels textos finals. Per tal de limitar al màxim qualsevol endarreriment, el Comitè de redacció, a més, es reserva el dret de re-assignar els textos que no s’entreguin en la data preestablerta.

7) Et recomanem que no comencis a omplir el formulari fins que tinguis preparades totes les respostes. Veuràs que se’t demana que motivis breument perquè vols fer els textos que has escollit i, si s’escau, que escriguis un breu text de prova.

El Comitè de redacció del nou Atles

Sergi Herrando, Jordi Baucells, Marc Anton, Martí Franch i Gabriel Gargallo
Ana Lara (ICO)

Ocells dels Jardins
Compta els ocells del teu jardí  i ajuda’ns a comprendre millor el paper dels espais verds urbans
Projecte SOCC
Seguiment dels Ocells Comuns de Catalunya

FES-TE SOCI

Associació Institut Català d’Ornitologia

L’ICO és una entitat sense ànim de lucre amb prop d’un miler de socis i més de 35 anys d’història dedicats a l’estudi dels ocells de Catalunya.


Història

Els orígens de l’ICO es remunten al 1975, moment en què es va crear el primer grup d’anellament de Catalunya: el grup Merops, format en el si de la secció d’Ornitologia del Museu de Zoologia de Barcelona. Tot i que l’anellament d’ocells ja es realitzava de manera relativament regular a Catalunya des de 1957 no és fins llavors que esdevé una pràctica estructurada entorn a grups d’anellament mínimament organitzats. Al 1977, poc desprès de l’aparició d’altres grups d’anelladors a llocs com el delta de l’Ebre, Bages i Berguedà, és crea el Grup Català d’Anellament (GCA), antiga denominació de l’ICO, on quedaven englobats tots els anelladors de Catalunya.  Des d’aleshores, l’ICO ha jugat un paper clau en la gestió i coordinació de l’anellament científic d’ocells al nostre país, un rol que ha desenvolupat en estreta col·laboració amb la Generalitat de Catalunya de manera ininterrompuda des de 1987.

L’any 2000 el GCA, constituït com a associació legal al 1983, passa a denominar-me ICO i deixa d’englobar només als anelladors per aglutinar també a tot el gran col·lectiu d’ornitòlegs de Catalunya, un dels més ben preparats i actius d’Europa. La reputació assolida gràcies a la bona feina realitzada al llarg dels anys amb l’anellament científic d’ocells i el nou àmbit d’actuació, que ara comprèn tot el camp de l’ornitologia, fan que l’ICO esdevingui ràpidament un centre de referència en el desenvolupament i coordinació de projectes de seguiment d’ocells a gran escala basats en la participació de gran nombre de voluntaris. Des d’aleshores, l’anellament segueix tenint un paper preponderant, però no únic, en l’activitat de l’associació.

Actualment l’ICO compta amb prop de mil socis i més de cinc mil col·laboradors d’arreu de Catalunya.


La nostra missió

L’ICO és una associació dedicada a la recerca i a la formació en l’àmbit de l’ornitologia aplicada.

La seva activitat se centra principalment en l’anellament i el seguiment integrat de les poblacions d’ocells, amb l’objectiu de contribuir al coneixement de la seva biologia i facilitar polítiques de conservació de la biodiversitat.

L’associació assumeix com a propis els principis de la imparcialitat i el treball cooperatiu.


La nostra visió

L’ICO és un centre de referència en l’àmbit de la recerca de l’ornitologia aplicada, arrelat en l’entorn social i amb una consolidada estructura personal i financera.

L’associació es caracteritza per:

a) disposar d’una àmplia xarxa de col·laboradors i voluntaris adequadament preparats, consolidada i ben distribuïda territorialment.

b) tenir un equip propi de tècnics i de científics d’excel·lència. 

c) comptar amb un programa de formació contínua que permet mantenir i millorar la qualitat de l’ornitologia catalana.

El principal objectiu de l’activitat de l’ICO és el desenvolupament d’eines i coneixement científic que contribueixin de forma significativa en l’elaboració de polítiques de conservació de la biodiversitat.


Organització

L’ICO es regeix pels següents òrgans de govern:

L’organització interna de l’associació depèn de la Junta Directiva i s’estructura en els següents òrgans:

Els Estatuts, el Reglament Intern i la resta de normativa legal aplicable als socis de l’associació es poden consultar clicant al següent enllaç.

Seguiu i us agrada:

Comentaris