Curs online de patologia d’amfibis

Els amfibis són el grup de vertebrats més amenaçat del món a causa de factors com la destrucció dels seus hàbitats, la introducció d’espècies invasores o el canvi climàtic. Però si n’hi ha un que els afecta, i cada cop més, d’una manera diferencial, són les patologies i malalties emergents que pateixen. 

Els apartats del curs es divideixen en funció de sistemes o òrgans que afecten. Així parlarem de les patologies del sistema musculoesquelètic, pell, ulls, tracte digestiu i les afectacions sistèmiques.

El David Perpiñan, membre de la Junta Directiva de la Societat Catalana d’Herpetologia i veterinari, ha realitzat aquest segon curs sobre patologia d’amfibis, una continuació del primer d’anatomia que trobareu tot seguit.

Els tres ordres d’amfibis (Gymnophiona, Caudata i Anura) presenten una anatomia comuna, però també diferències. De la mà del veterinari de la Societat Catalana d’Herpetologia, el David Perpiñán, aprendreu a identificar les diferents estructures somàtiques d’aquests vertebrats tan amenaçats. El curs es troba dividit en diferents apartats, els quals són l’anatomia bàsica i l’histologia bàsica, i tracten tant generalitats com curiositats de cada ordre, família o gènere de granotes, gripaus, tritons, salamandres i cecílies.

Qui som?

La Societat Catalana d’Herpetologia és una associació científica sense afany de lucre, fundada l’any 1981 amb el nom de Societat Catalana d’Ictiologia i Herpetologia, essent la pionera a tot l’estat. Està inscrita al Registre Provincial d’Associacions, a la secció 1ª amb el nº 5255.

.
La seu social de la S.C.H. es troba al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Plaça Leonardo da Vinci, 4-5 , Parc del Fòrum, 08019 Barcelona.

Sala d'entitats del Museu
Museu Blau de Barcelona

L’associació aplega herpetòlegs afeccionats i professionals i el seu àmbit d’actuació és nacional.

Estem relacionats amb l’Institut Català d’Història Natural, som socis de la Xarxa de Custòdia del Territori i mantenim relacions amb altres societats o associacions herpetològiques nacionals i internacionals.

Objectius de la Societat Catalana d’Herpetologia:

  • Garantir la protecció i conservació dels rèptils i amfibis i dels seus hàbitats.
  • Col·laboració amb altres entitats científiques, conservacionistes, i d’altres, per tal d’assolir objectius comuns.
  • Formació, divulgació i sensibilització en relació a l’herpetologia.
  • Aplegar persones interessades en l’estudi dels amfibis i rèptils, tant afeccionats com professionals.
  • Oferir als associats els elements socials de que disposi l’entitat en cada moment.
  • Promoure la llengua catalana en l’àmbit de les ciències herpetològiques.

T’agradaria formar part de la SCH? Fes-te soci/a!

gmail

Contacta amb la SCH

Seguiu i us agrada:

Comentaris