El preu del nostre consum: explotació humana i devastació ambiental, el 11 Novembre

El preu del nostre consum: explotació humana i devastació ambiental, el 11 Novembre 

Contacte  Per a més informació: suport@justiciaipau.org / 93 317 61 77

Localització Centre Cívic Cotxeres Borrell. C. Viladomat 2-8 (Barcelona)

Aquesta jornada pretén analitzar de forma global el model socioeconòmic actual, basat en la sobreexplotació de recursos i persones, que genera la degradació d’ecosistemes, desigualtats socials insostenibles i tot tipus de vulneració de drets humans i conflictes socials i polítics.

Amb aquest objectiu, la jornada començarà amb una taula rodona que abordarà la problemàtica des de tres punts de vista diferents i complementaris.
Després de la taula rodona hi haurà tres activitats alternatives i simultànies, de les quals s’ha d’escollir una: dos tallers i un cinefòrum.

Us podeu inscriure fent clic aquí.
Us hi esperem!

Justícia i Pau és una entitat cristiana que actua a Catalunya des de l’any 1968.

Té per finalitat la promoció i defensa dels drets humans de les persones i els pobles, la justícia social, la pau i el desarmament, la solidaritat i la protecció del medi ambient.

Justícia i Pau es dedica a la sensibilització i informació de la ciutadania i a la incidència política sobre els poders públics, partits polítics, institucions socials i empreses privades, mitjançant activitats diverses.

Justícia i Pau obté el finançament per diversos canals i té molta cura a ser independent; entre els seus membres hi ha pluralitat d’opinions dins d’una voluntat transformadora de la societat i del món actuals des dels valors de l’Evangeli i l’humanisme cristià.

A més de les aportacions dels socis i donants particulars, l’entitat rep habitualment suport econòmic per a les seves accions per part de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, Fons Social Europeu-Iniciativa d’Ocupació Juvenil, l’Arquebisbat de Barcelona, el bisbat de Terrassa i la Fundació Escoles Parroquials de Barcelona.

Centre Cívic Cotxeres Borrell

El Centre Cívic Cotxeres Borrell és un equipament municipal del Districte de l’Eixample ubicat al barri de Sant Antoni. Es tracta d’un centre de proximitat on s’ofereix una variada oferta de cursos i tallers culturals per a totes les edats, programació estable cultural en l’Espai Escènic Tísner que engloba teatre, dansa, cinema, música, espectacles familiars …

També comptem amb una sala d’exposicions, un projecte de suport a la creació en arts escèniques, Escola de formació artística per a infants i joves (Petit Tísner)  i serveis com el Casal Infantil (de 0 a 12 anys) amb l’espai De 0 a 3. Infants en família i cessions d’espais. Totes aquestes activitats i serveis es posen al vostre abast.

Història

L’ any 1891 la Compañía Anónima de Tranvías de Barcelona va demanar els permisos per construir una cotxera i unes quadres al carrer de Viladomat amb Marquès de Campo Sagrado. Era una companyia privada, ja que fins el 1958 no es va municipalitzar el servei de transports a la ciutat, moment en què el solar de l’antiga cotxera va passar a dependre de la Sociedad Privada Municipal de Tranvías de Barcelona, antecedent de Transports de Barcelona.

Anys després que Transports de Barcelona deixés d’utilitzar les dependències, l’Institut Municipal de l’Habitatge va començar a construir el que havia de ser un bloc de pisos. Les obres però van quedar interrompudes i el projecte d’habitatges no es va acabar. Mentrestant, els veïns reclamaven que al solar s’instal·lessin equipaments públics.

El 1984, l’Ajuntament de Barcelona va cedir l’espai per construir-hi una macro-comissaria, un projecte al qual el Ministeri de l’Interior va renunciar el 1987 davant la intensitat de les protestes dels veïns. El desembre del 1989, l’Ajuntament va presentar un nou projecte per tal de crear al solar un poliesportiu amb aparcament i una zona de jardins .

El projecte es va fer realitat el 1996, quan l’empresa Aiguajoc va començar a explotar, per un període de cinquanta anys, el poliesportiu. Dos anys més tard, a l’edifici –un modern immoble de formigó, vidre i metall– es va crear el Centre Cívic Cotxeres Borrell i el 2001 es va afegir al conjunt l’escola pública Ferran Sunyer.

Les arts escèniques són les grans protagonistes de les activitats del Centre Cívic Cotxeres Borrell, on tot i això també es fan tallers culturals i activitats lúdiques de tota mena. Entre els programes més destacats hi ha el Laboratori Tísner, dedicat a donar suport a la creació escènica emergent i l’Escola d’arts escèniques Petit Tísner, adreçada als més petits.

Seguiu i us agrada:

Comentaris