CURSOS DE TORN A L´ESCOLA DE CERÀMICA DE LA BISBAL

CURSOS DE TORN DE CAP DE SETMANA D´OCTUBRE-DESEMBRE A L´ESCOLA DE CERÀMICA DE LA BISBAL 

QUI SOM

L’art és la nostra passió. I la teva? 

En un poble en el que la ceràmica i la cultura són tradició, l’Escola de Ceràmica de la Bisbal, situada en plena natura s’ha consolidat com un centre de creació, formació i investigació d’art, molt arrelada al lloc i oberta a tothom.
Situats en un entorn immillorable i en plena natura, al cor de l’Empordà, territori d’inspiració per al molts artistes, intentem transmetre i mantenir la nostra passió pel fang partint dels elements més bàsics com són la terra, l’aigua i el foc i que al mateix temps podem trobar a l’entorn natural en estat pur.

Som una empresa familiar en la que la qualitat en el seu concepte més ampli és la seva raó de ser. Un centre pioner en formació d’arts i oficis durant més de quaranta anys. El disseny de les instal.lacions i la distribució dels espais són ideals per al desenvolupament de l’art i la creativitat. Amb una estreta relació amb el nostre entorn sociocultural volem proporcionar una formació artística de qualitat així com fomentar la interdisciplinarietat amb l’art, l’artesania i el disseny. Oferint formació en totes les disciplines artístiques, des de la ceràmica, l’escultura en diferents materials i mides, el dibuix, la pintura, la joieria, el vidre…

Comptem amb un equip de professionals amb una àmplia experiència docent que guiaran i recolzaran als alumnes en el seu procés formatiu i en el seu projecte creatiu. Dins de la nostra concepció de la persona i de la capacitat creativa que tenim ens importen molt els col.lectius amb diferents capacitats. Adaptem la formació artística per tal que puguin gaudir creant les seves pròpies peces.

Al mateix temps, sentim un gran compromís amb la societat actual i enfoquem la nostra tasca com a instrument d’integració social, cultural i educativa amb una especial atenció a persones en situació d’atur als que donem suport a través de cursos de Formació Ocupacional. Aquestes accions es duen a terme a través del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) i el SEPE (Servei Públic d’Ocupació Estatal). El catàleg de cursos es caracteritza per oferir formacions de caràcter teòric-pràctic en tots els sectors del mercat laboral com per exemple de les noves tecnologies, el disseny, les TIC, els idiomes i els serveis a les empreses que per les seves circumstàncies carreguin amb dificultats personals o col.lectives per beneficiar-se dels serveis que oferim.

Sempre hem cregut en que hem de procurar la màxima satisfacció dels nostres usuaris a través de la qualitat dels serveis i les instal.lacions amb la millora permanent dels processos de treball i les condicions per fer-ho; buscant un equilibri entre el benefici social i la rendibilitat. Entre els nostres fonaments hi ha el respecte al pluralisme dins de la diversitat cultural, ideològica i potenciant la comunicació interpersonal, el diàleg i el respecte com a font d’enriquiment personal.

Valors en els que ens basem:
• Innovació i dinamisme: apliquem la nostra activitat amb energia i esperit innovador, amb l’atenció posada en els moviments artístics i socials que es produeixen tant en el nostre entorn més proper com a la resta del món.
• Perfeccionament i millora professional permanents: totes les persones de la nostra organització treballem amb la consciència de que és necessària i possible la millora contínua.
• Orgull, satisfacció i motivació: sentim que pertanyem a una organització moderna, avançada i renovadora, sensible a diferents actituds individuals i/o col.lectives, que fomenta i estimula la seva iniciativa i creativitat; es promou el treball en equip i la cultura participativa.
• Qualitat de servei: l’usuari és atès adequadament amb totes les seves necessitats vinculades al profit de l’oferta que rebi; la seva satisfacció serà objectiu prioritari..
• Responsabilitat social i sostenibilitat: sentim el compromís cap a la protecció mediambiental i l’eficiència energètica en l’exercici diari de les nostres activitats complint amb les obligacions que ens hem marcat en aquest àmbit.

SITUACIÓ I ENTORN

Escola de Ceràmica de la Bisbal i centre d’artesania
Carretera de Fonteta s/n – 17111 Vulpellac – Girona – Tel. (+34) 972 64 07 94

e-mail: info@esceramicbisbal.net

La nostra escola es troba situada a la província de Girona a mig camí de Barcelona i la frontera francesa, al terme municipal de Forallac; al cor del Baix Empordà i a pocs quilòmetres de la Costa Brava.
La qualitat de l’entorn, la bellesa natural, el bon clima, les seves platges i cales, la seva història: els pobles medievals, les ruïnes d’Empúries i la gastronòmica de la zona … són alguns dels factors que han contribuït al reconeixement de la nostra comarca. Les platges idíl·liques de la Costa Brava combinen de manera excepcional amb el patrimoni històric, cultural i un ampli ventall d’activitats i serveis a tot el territori del Baix Empordà.
Podem trobar tant platges amb grans extensions de sorra com cales petites i amagades, molt animades o molt tranquil·les. N’hi ha per tots els gustos. A l’Empordà trobaràs pobles medievals amb encant: Pals, Begur, Peratallada, Vulpellac, Fonteta, Ullastret, Monells, Cruïlles, Rupià, Foixà, Calella de Palafrugell, Púbol i la Pera, Palau-sator, i altres com Palamós i Torroella de Montgrí .

En aquesta zona cal remarcar també el triangle dalinià, la coneguda ruta que enllaça tres dels punts clau en la vida de Salvador Dalí: les poblacions de Figueres, Púbol i Portlligat. A la ciutat de Figueres, va néixer el pintor, i es pot trobar el Teatre Museu Dalí, inaugurat el 1974, on s’exposen un gran ventall d’obres de tota la seva trajectòria artística. En el llogaret de Púbol es pot visitar el castell medieval que va actuar com a residència de Dalí durant els anys vuitanta. Es poden veure pintures, mobiliari i vestits d’alta costura de Gala, la seva dona i musa. Finalment, a la població costanera de Portlligat, on el pintor buscava la inspiració, es troba l’única residència estable del matrimoni Dalí, convertida en casa-museu i on actualment s’ofereixen visites guiades per conèixer l’estudi, el saló groc, el menjador i la piscina del famós pintor surrealista.

Girona, capital de la província, ciutat que es distingeix per la bellesa que desprenen els seus edificis històrics, com la imponent catedral o la curiosa església de Sant Feliu; per l’autenticitat dels seus carrers, com els del barri jueu; la Rambla, que han conservat a la perfecció els seus trets medievals. És una ciutat que es pot visitar diverses vegades al llarg de l’any, ja que cada època es viu d’una manera diferent. Al maig, durant el Temps de Flors la ciutat es vesteix de flors, un fantàstic espectacle; o les Festes de Sant Narcís a l’octubre. Sempre podem reposar les nostres forces en bars i com no el millor restaurant del món, el Celler de Can Roca.

Seguiu i us agrada:

Comentaris