Taller-Escola de Ceràmica Ramon Fort : Cursos d´Estiu 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’any 1989, el ceramista Ramon Fort inaugura la seva Escola-Taller de Ceràmica.
Des d’aleshores i fins ara, i en permanent evolució, s’han realitzat en aquesta Escola-Taller un gran número de cursos i seminaris relacionats amb el món de la ceràmica.
El torn i el Rakú han estat les seves tècniques emblemàtiques, però també, i de forma periòdica, es realitzen cursos com Terres Sigil·lades, Tractaments de Superfícies ceràmiques i Esmalts d’alta i baixa temperatura i, de forma més puntual, seminaris dirigits per diferents artistes.
El Taller-escola de Ceràmica Ramon Fort, ofereix al llarg de l’any diferents modalitats de cursos: Intensius en el període d’estiu i Setmana Santa, de caps de setmana amb durada anual, i de tardes en dies feiners, que ens permeten l’aprenentatge d’aquesta modalitat artística/artesana.
Tots els cursos estan dirigits per ceramistes, especialitzats en cada matèria per garantir un màxim de qualitat.

 

Neix a MontblancConca de Barberà– el 1954.

De formació autodidacta, completada amb cursos d´especialització en les tècniques ceràmiques.

Imparteix classes de torn a l´Escola de ceràmica de La Bisbal de 1982 al 1987.L’any 1988 inaugura la seva Escola -Taller a LLers. Dirigeix seminaris de Raku a Sevilla, Mallorca, Barcelona, Teruel, Huelva, Albisola (Italia). Combina la docència amb la creació ceràmica. Participa en dues edicions d’Arco (Madrid), a Arte-Fiera’90 de Bolònia (Itàlia). Exposa a diferents galeries de l’estat espanyol i a Londres, París, Limoges (França), Dole (França), Utrecht (Holanda), Berlín… El 2013 edita el llibre “El torno, giro a giro”, una guia pràctica i visual amb la pretensió de ser un suport d’ajuda als usuaris del torn.

Espai

 

L’Escola-Taller de Ceràmica Ramon Fort es troba situada a Llers, municipi de l’Alt Empordà. Alberga aquestes instal·lacions una casa pairal situada en un extrem del poble.
Llers és un espectacular mirador de la plana empordanesa, situat entre la Costa Brava, Figueres i la frontera amb França, on de forma circular podem contemplar el Canigó, Les Salines, Les Alberes, el Cap de Creus i el Golf de Roses .

ESTIU 2017

 

31 Juliol 5 Agost
Iniciació al torn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Exercicis de pastar, centrar, plat de cafè, bol, plat ,
cilindre, gerros, colls estrets, panxes, retornejat.
Prof. Ramon Fort
Preu. 290 €

 

17 al 22  Juliol
7 al 12  Agost
Perfeccionament del torn    
Exercicis de cilindre, plat gran, panxes, colls estrets,
peça doble, neriage, retornejat
Prof. Ramon Fort
Preu. 290 €

 

 

24 al 29  Juliol
Torn i aplicació d’esmalts
Exercicis de pastar, centrar, bol, plat , cilindre, colls estrets, retornejat, aplicació d’esmalts a les peces fetes en el curs amb les tècniques de pinzell, bany i pistola.
Prof. Ramon Fort
Preu. 290 €

 

14 al 19 Agost
Especial torn. Acabats atípics.
Textures, facetejats, tècnica de la Kanna,
peces compostes, realització d’eines…
Prof. Ramon Fort
Preu. 290 €

 

21 al 26 Agost
Iniciació a la joieria aplicada a la ceràmica.
Estudi tipologia dels materials ceràmics i dels metalls, tècniques bàsiques de joieria: mesures i marcatge, calats, llimat i esmerilat, recuit, decapat, soldadura, engalzament de peces, acabats finals, foses alternatives. Elaboració de peces de  ceràmica per a les joies
Prof. Núria Soley
Preu. 320 €

 

28 Agost 2 Setembre
Raku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pastes, engalbes, esmalts, construcció de forn de gas, cuites, reduccions post-cuita, tècniques del coure mate en les seves variants de “flama directa” i “texturat” , tècnica de “naket” i de Obvara.
Prof. Ramon Fort
Preu. 310 €

 

4 al 9 Setembre
Vidriats ceràmics. Alta i baixa temperatura
Aplicació de mètodes per a elaborar vidriats ceràmics d’alta, mitja o baixa temperatura. Experimentació amb dos i  tres bases tipus. Pràctiques de coloració en una base: intensitat de to y barreges sistemàtiques d’òxids i colorants. Obtenció de textures: matisació, opacitat, rugositat. De la proba a la peça: aplicació de diferents vidriats obtinguts sobre peça ceràmica. Superposició de vidriats.
Prof. Maite Larena
Preu. 310 €

 

11 al 16 Setembre
Textures per tensió i fusió

Mètodes d’obtenció de textures i dibuixos per tensió (petites, mitjanes i grosses), textures per fusió, realització de peces i “chawans”, recursos d’esmaltat i decoració, cuites alternatives.
Prof. Ramon Fort
Preu. 290 €

 

18 al  23 Setembre
Sigil·lades. Terres, aplicació i cuites.
Realització de peces,selecció d’argiles i elaboració de les sigil·lades, col·loració de les mateixes i aplicació sobre les peces, tècniques de decoració (reserves, aplicacions d’elements orgànics, aplicacions de sulfats i clorurs…),  construcció de forns i cuites.
Prof. Ramon Fort
Preu. 290 €

Seguiu i us agrada:

Comentaris