SETEMBRE: CURS D' INTRODUCCIÓ A LA COMUNICACIÓ EN LLENGUA DE SIGNES CATALANA

Curs d’Introducció a la comunicació en Llengua de Signes Catalana

L’Associació d’Usuaris i Estudiants de Llengua de Signes – AUELS, entitat de caire social i formativa, ofereix un curs telemàtic per a descobrir la Llengua de Signes i iniciar-se en la comunicació en aquesta llengua.

Aquest curs està reconegut com a formació permanent del personal docent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, però s’hi poden inscriure totes les persones interessades majors de 16 anys. 

En acabar la formació, cada un dels participants rebrà un certificat acreditatiu d’haver realitzat la formació, el qual donarà un tret distintiu al seu currículum formatiu i professional.

En el moment actual de la societat catalana, ens hem adonat de la necessitat de proporcionar als professionals dels diferents sectors, un curs per a poder conèixer de forma bàsica la llengua de signes catalana i iniciar-se en la comunicació en aquesta llengua.
A més, recentment, el Parlament Europeu ha emès la resolució en la qual, entre d’altres mesures, proposa
“Que tots els Estats Membres (de la UE) proporcionin els recursos necessaris per tal que les persones sordes i sordcegues accedeixin al treball, educació i formació en igualtat de condicions”
i per aconseguir-ho cal que la comunicació i l’accés a la informació sigui possible, de manera autònoma per a les persones.

Ara tenim l’oportunitat d’avançar-nos al futur i tornar a ser pioners en la transformació social a nivell mundial; però per aconseguir-ho, cal preparar-se abans.

Aquest curs està especialment pensat per a totes les persones majors de 16 anys que desitgen iniciar-se en la comunicació en Llengua de Signes Catalana.
Tot i ser un curs online, es tindrà en compte el perfil de la persona inscrita, depenent de les necessitats de cadascú.
És especialment apte per a
  • Personal docent de qualsevol nivell.
  • Persones vinculades a l’ambit de la Comunitat Sorda: logopedes, psicòlegs, pedagogs, personal directiu d’escoles d’agrupament, etc.
  • Personal que treballa en l’àmbit sanitari, en qualsevol dels nivells laborals i professionals.
  • Persones que treballen dins l’àmbit social, en qualsevol dels nivells laborals i professionals.
  • Familiars de Persones Sordes.
  • Amics de Persones Sordes.
  • Etc.

RECONEIXEMENTS 

OBJECTIUS

CONTINGUTS TEMÀTICS

INSCRIPCIONS 

AUELS, Associació d’Usuaris i Estudiants de Llengua de Signes, és una entitat sense ànim de lucre d’àmbit autonòmíc es va constituir el 24 de desembre de 2014. Com a conseqüència de la necessitat de disposar d’una associació específicament destinada a les persones usuàries de la Llengua de Signes i als estudiants que s’hi estan formant, tant a nivell de coneixement de la llengua i cultura, com de la seva interpretació i/o mediació comunicativa.
Missió i objectius de l’AUELS, poden veure el text d’estatuts (prem enllaç externa).
Seguiu i us agrada:

Comentaris