"Save Posidonia Project": Campanya del Consell Insular de Formentera per protegir i conservar la Posidònia a Formentera

La Posidònia Oceánica


És una planta marina, i no una alga, que té arrel, tija, fulles, fruites i flors. Forma praderies entre la superfície i els 40 metres de profunditat en aigües de gran qualitat com les de FormenteraIlles Pitiüses-. És una espècie endèmica a la Mediterrània i des de 1999 específicament la praderia del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera va ser declarada Patrimoni de la Humanitat. La Posidònia representa un dels valors naturals més importants de l’illa, ja que exerceix una funció important en la filtració dels sediments donant així una transparència única, contribueix a mantenir la qualitat i oxigenació de l’ecosistema submarí on més de 400 espècies de Les plantes marines i 1.000 espècies d’animals marins s’alimenten i crien; Moltes d’elles utilitzades en la gastronomia balear i, finalment, les bermes de Posidònia a la sorra eviten l’erosió de les platges.

Extensió de la Posidònia


La Posidònia crea extenses praderies que entapissa els fons marins, constituint un ecosistema de gran bellesa que possibilita el desenvolupament d’activitats recreatives com el busseig i el snorkel. Per tot això, es pot afirmar que la contribució d’aquesta espècie, tant al manteniment de la qualitat ambiental i de les aigües, com la seva contribució a l’economia de l’arxipèlag balear, és vital. Les Illes Balears tenen una extensió de 55.795 hectàrees de praderia de Posidònia, de les quals 7.650 hectàrees corresponen a les aigües de Formentera. Això es tradueix en 76,5 milions de metres quadrats a protegir només a Formentera.

Ajuda a protegir les platges


La Posidònia crea extensos prats que cobreixen el llit marí, constituint un ecosistema de gran bellesa que permet el desenvolupament d’activitats recreatives com busseig i busseig. Per tant, es pot dir que la contribució d’aquesta espècie, tant al manteniment de la qualitat ambiental com a l’aigua, i la seva contribució a l’economia de l’arxipèlag balear és vital.

Save Posidonia Project és un projecte pioner en el mar Mediterrani occidental

Save Posidonia Project és un projecte que neix del desig del Consell Insular de l’illa de Formentera (Illes Balears) de promocionar el turisme sostenible i llançar un pla d’acció per recaptar fons que aniran destinats, exclusivament, a la conservació de la planta marina Posidònia Oceànica. L’objectiu és conscienciar sobre la vital importància de la Posidònia a Formentera en el present i, sobretot, per a les generacions futures.

Coincidint amb l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, al llarg de l’any 2017, es pot participar activament en la causa i apadrinar cadascun de les 7.600 hectàrees de Posidònia que hi ha al voltant de la illa de Formentera. Així mateix, tots aquells esdeveniments que es duguin a terme a Formentera durant aquest any se sumaran al Save Posidònia Project mitjançant donacions.

Plataforma de micromecenatge


A més hi ha disponible una plataforma de micromecenatge que permet que totes les persones, empreses o organitzacions nacionals i internacionals puguin involucrar-se i participar en la conservació d’aquest hàbitat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de 1999. S’obrirà un termini de 4 mesos (de maig a agost de 2017) perquè tots aquells projectes científics i mediambientals més innovadors, sempre vinculats amb la conservació de la Posidònia a Formentera, puguin optar a ser finançats a través de la recaptació realitzada al llarg del Save Posidònia Project. Els projectes seran avaluats per un comitè tècnic d’alt reconeixement científic nacional i internacional.

L’objectiu


L’objectiu és implicar a totes les persones, empreses o organitzacions nacionals i internacionals per sensibilitzar i prendre accions en la conservació d’una espècie bàsica en l’ecosistema de les Illes Balears.

Tots els esdeveniments desenvolupats a Formentera durant el 2017 es sumaràn a Save Posidonia Project.

Apadrina Posidònia

Festival

Coneix els projectes presentats per Save Posidònia Project

Seguiu i us agrada:

Comentaris