Setmana Saludable al Berguedà

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà reprèn l’organització de la Setmana Saludable al Berguedà, un programa de promoció de les activitats físiques, esportives i de salut que es poden realitzar al Berguedà amb la intenció de promoure els hàbits de vida saludables entre la població berguedana i millorar la qualitat de vida a través de l’alimentació, l’esport i la salut. A més a més, de donar a conèixer els centres d’activitats, de restauració i de salut del Berguedà, i, la diversitat d’activitats que s’hi poden realitzar.

Enguany s’hi han implicat 14 institucions públiques, 15 centres d’activitats 5 restaurants, les àrees bàsiques de salut de la comarca, els Centres d’Atenció Primària i l’Hospital de Berga. Totes elles oferiran un seguit d’activitats gratuïtes en l’àmbit de l’esport, de les activitats físiques, de l’alimentació i de la salut.

Aquest esdeveniment es desenvoluparà la setmana del 3 al 9 d’abril. En aquestes dates diversos centres d’activitat, esport i de lleure obriran les seves portes de forma gratuïta per donar a conèixer les múltiples activitats adaptades a tots els nivells de dificultat, des de les més populars -com caminades, gimnàstica de manteniment, natació, o piragüisme- fins a les més tècniques com bàdminton, vies ferrades o iniciació al parapent.

Els restaurants –amb la implicació de l’Associació d’Hosteleria i Turisme del Berguedà- participaran en la iniciativa oferint plats i menús aconsellats per seguir una alimentació saludable amb productes de proximitat, ecològics i equilibrats. Vinculat a l’alimentació també s’oferiran tallers per aprendre a elaborar diverses receptes ben saludables.

Aquest any s’ha volgut fer més èmfasi en la conscienciació de la població. Per això les xerrades divulgatives entorn d’aquestes matèries també hi tenen un pes important.

En edicions anteriors l’objectiu d’aquesta setmana era incrementar el nombre d’empreses implicades i d’activitats proposades, però enguany s’ha realitzat un canvi de rumb en l’estratègia, apostant per reduir el nombre d’activitats de forma que fos una programació molt més fàcil d’entendre per part dels usuaris, i al mateix temps evitant el solapament d’activitats i temàtiques. S’ha apostat clarament en pro de la qualitat de l’oferta i no de la quantitat buscant una distribució d’activitats que potenciïn la participació en les diferents tipologies d’activitats

La cloenda de la setmana es farà el dissabte a la tarda al Passeig de la Indústria de Berga.

En l’organització de la Setmana Saludable del Berguedà hi participen els ajuntaments de Bagà, Berga, Borredà, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet, Saldes, Vallcebre i Vilada; el Centre d’Atenció Primària de Berga i les Àrees Bàsiques de Salut de l’Alt i Baix Berguedà; L’Hospital de Berga; els establiments de restauració: Niu Nou, Els Roures, l’Hostal Cal Fuster, El punt de Llum i la Cabana; els centres esportius i d’activitat física: Alter Sport, Berga Resort, Centre de ioga Arjuna, Centre Gimnàstic del Berguedà, Cercle Aventura, Cingles – guies de muntanya, El Tossalet, Gimnàs Esvelt, Indòmit, Pàdel Indoor Berguedà, Rural Salut, Volem activitats, Xalem; i l’associació Ginkgo, APAC del Berguedà; coordinats per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Les persones interessades en participar en les activitats podran realitzar la inscripció al formulari d’inscripció digital, al telèfon 938221500, o bé presencialment a l’Oficina de Turisme del Berguedà o als mateixos centres de l’activitat,

 


Seguiu i us agrada:

Comentaris