Presentació del llibre "1001 Curiositats dels Pirineus Catalans", el 30 de Març, a la Llibreria Horitzons de Barcelona -Barcelonès-

Dijous 30 de Març de 20:00 a 22:00h.

Llibreria Horitzons

El proper dijous 30 de Març en Ferran Alexandri presentarà a la Llibreria Horitzons el seu darrer llibre, 1001 Curiositats dels Pirineus Catalans.

Preguem confirmació d’assistència a info@llibreriahoritzons.com (Aquesta adreça electrònica està protegida contra correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-se)

Al finalitzar l’acte podreu comprar el llibre signat per l’autor i també a la llibreria on line

Descobriu la història i la cultura dels pobles pirinencs, com també la forta vinculació que tenen amb la muntanya i el paisatge.

Conèixer el territori és conèixer el país, la seva història i cultura, el seu paisatge natural i humà. Aquest llibre us proposa un itinerari complet pels Pirineus catalans en tres grans etapes: primer, ens endinsarem en els seus cims i les seves valls, els rius i la fauna, per donar a conèixer els valors que amaguen i la importància de la seva protecció. En una segona etapa descobrirem les seves antigues rutes mil·lenàries, camins que han dut a l’exili o a la transhumància i que avui es poden resseguir d’una manera esportiva. I arribarem al final amb un exhaustiu recorregut pels pobles i municipis de les comarques pirinenques per conèixer les festes populars, les tradicions, i el valuós patrimoni urbà i natural.

Des de la Vall d’Aran fins al cap de Creus s’alça la imponent carena pirenaica. Aquesta serralada, dividida pel riu Segre en dos grans sectors, comprèn, per una banda, els Pirineus orientals, amb massissos i muntanyes importants com el Cadí, el Port del Comte, el Pedraforca o el mític Canigó. A ponent del Segre trobem els Pirineus centrals, amb les muntanyes d’Andorra, el Montsec o el Boumort, fins arribar a la zona de l’Aneto i el Turbó, ja en terres aragoneses.
Conèixer aquest territori i endinsar-se per les seves antigues rutes mil·lenàries, camins de pas, de transhumància és conèixer el país, la seva història i cultura, el seu paisatge natural i humà. És doncs, també, una manera de conèixer-nos a nosaltres mateixos.
Us proposem un recorregut per les comarques pirinenques de Catalunya, Andorra i la Catalunya del Nord que tenen com a eix central la serralada dels Pirineus. Es tracta d’un recorregut no només pel paisatge, sinó també per les viles i pobles, per conèixer el seu patrimoni arquitectònic i artístic, però sobretot els seus costums i els seus fets: la seva manera de viure. Fins i tot la seva manera de divertir-se, plena de festes i tradicions populars tan singulars que formen part del patrimoni de la humanitat, com les falles dels Pirineus.
En aquest singular viatge podreu descobrir un bon tast de la història i la cultura dels pobles pirinencs, sense oblidar la seva forta vinculació amb la muntanya i el paisatge.

L’autor:

Ferran Alexandri (Barcelona, 1966) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1990), muntanyenc i espeleòleg d’afició. Durant més de quinze anys s’ha dedicat a l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes en el batxillerat. Actualment treballa d’editor, redactor, traductor i assessor lingüístic per a diferents segells editorials i empreses.

És autor d’obres de narrativa per a infants: Em dic William Shakespeare (2005), Em dic Agatha Christie (2009) o el Gran llibre dels éssers fantàstics (2006), a més d’algunes adaptacions de novel·les clàssiques d’aventures (Robinson Crusoe, Viatge al centre de la Terra o L’illa del tresor). També ha escrit les guies d’excursionisme Turisme tranquil 1 i Turisme tranquil 2 (2006) i la guia espeleològica Excursions a l’interior de la terra (2011). Com a lingüista, és autor dels manuals d’autoaprenentatge del català per a estrangers: Catalán para Dummies (2007) i Ortografía y gramática catalanas para Dummies (2014). Des del 2004 dirigeix i edita la revista Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya, dedicada a l’alpinisme i als esports de muntanya.

 

Seguiu i us agrada:

Comentaris