1a Cimera de l’associacionisme empresarial català: els gremis i associacions al segle XXI, el 16 de Març a Barcelona -Barcelonès-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dijous, 16 març, 2017 –

09:30 a 14:00

L’associacionisme empresarial català ha viscut moments difícils durant la crisi econòmica i arran de les noves necessitats i prioritats dels empresaris. Malgrat els nombrosos gremis i associacions que han desaparegut o s’han reestructurat, l’associacionisme continua essent un pilar essencial del nostre model econòmic i social i una peça clau per defensar els interessos de les petites empreses i dels diferents sectors d’activitat. Les organitzacions empresarials estan obligades a cercar nous objectius i dinàmiques de treball i a explorar models complementaris com el dels clústers, que aportin valor als seus socis.

Aquesta sessió s’adreça a responsables operatius i també a membres d’òrgans de govern de gremis, associacions, federacions, clústers, col·legis professionals i tota mena d’entitats que apleguin empresaris i professionals autònoms.  A més d’analitzar i reflexionar sobre els nous reptes i models alternatius de treball, la sessió ofereix una plataforma de “Networking” entre les organitzacions inscrites i entre aquestes i PIMEC.

9:00 hAcreditació dels assistents
9:30 hPresentació de la jornada
9:45 h 

Benvinguda

Sr. Antoni Cañete, secretari general de PIMEC

10:00 h 

Ponència:

La nova societat connectada: Reptes per a les organitzacions

Prof. Alicia Pomares, UPF Barcelona School of Management

10:30 h 

Ponència:

Els clústers com a eina de millora competitiva a Catalunya i a Europa

Sr. Alberto Pezzi, director de la Unitat de Clústers d’ACCIÓ

11:00 hPausa Cafè
11:30 h 

Sessions de Networking entre els participants

Sol·licitud prèvia d’entrevistes a Getting Contacts

14:00 hFi de l’acte

 

Sessió gratuïta per a associacions i entitats empresarials i professionals. Aforament limitat.

Entitats sòcies de PIMEC: 3 places per entitat.
Entitats no sòcies de PIMEC: 1 plaça per entitat.

INSCRIPCIONS:

– Per participar a la Cimera i a les sessions de Networking: INSCRIPCIONS AQUÍ

– Per a inscripcions sense Networking: Esther Coch: ecoch@pimec.org / 93 496 45 00

Lloc:

PIMEC Barcelona – C/ Viladomat, 174 (08015 Barcelona)

Més informació:

Esther Coch: ecoch@pimec.org / 93 496 45 00

organitza

 

 

 

 

Qui som

Fundada el 1975 i ampliada el 1997 amb la fusió entre PIMEC i SEFES, PIMEC és avui dia la confederació patronal més representativa que representa i defensa els interessos de les micro, petites i mitjanes empreses (Pimes) i els autònoms de Catalunya. Per PIME s’entén la definició utilitzada per la Comissió Europea a la seva Recomanació 2003/361/CE.

PIMEC és un agent social més representatiu a Catalunya, que participa en més de 300 taules i comissions de treball amb les administracions públiques i els altres agents socials més representatius, a més d’opinar de manera regular sobre iniciatives legislatives i polítiques públiques i fer propostes per defensar i representar els interessos de les pimes i autònoms. Aquesta tasca es desenvolupa tant a Catalunya en tots els nivells (local, comarcal i autonòmic), com al conjunt de l’Estat i a Europa.

La voluntat de PIMEC és sensibilitzar i treballar perquè la política econòmica estigui pensada per afavorir el desenvolupament de les pimes i dels autònoms, el principal teixit empresarial de Catalunya, ja que representen més del 99,8% del total d’empreses, el 70% de l’ocupació i el 65% del PIB del nostre país.

PIMEC vetlla pels interessos de pimes i autònoms per mitjà de la seva presència en qualitat d’agent social a taules i comissions, així com d’accions de “pressió”en àmbits cabdals d’interès per a les Pimes i la seva competitivitat

Què fem

Seguiu i us agrada:

Comentaris