GOB:I CONGRÉS ECOTURISME A MALLORCA 23-25 DE GENER DE 2015

#CongressosTerricatTotcat

Programa provisional

Divendres, 23 de gener 2015
 
10:00-14:00. Recepció, registre i lliurament de documentació als inscrits


12:00-14:00. instal·lació de pòsters d’empreses ecoturístiques

14:00-17:00. Pausa

17:00-17:30. Benvinguda al Congrés i presentació del programa: El GOB i l’ecoturisme: motivacions i objectius. Maria Suau, Presidenta del GOB Mallorca.

17:30-18:30. Xerrada inaugural

18:30-20:00h: Taula Rodona: Recursos i potencialitats del Ecoturisme a les Illes Balears
– Montserrat Jaén Mercadal, Directora General de Turisme del Govern de les Illes Balears- Maties Rebassa, director del Parc Natural de s’Albufera de Mallorca- Arturo Kellner, president de ONE DMC, Associació d’empreses del sector DMC 

 
Dissabte, 24 de gener 2015



09:30-10:30. Ponència: Iniciativa ecoturisme I
“El nuevo turismo en Baleares: Actividades de Naturaleza”, Josep Camprubí, membre fundador de Wildlife Mallorca, empresa d’ecoturisme i turisme responsable, Mallorca.
 
10:30-11:30. Ponència: Iniciativa ecoturisme II
“Ecoturismo en el mar: avistamiento de cetáceos y snorkel”, Antonio Méndez Campuzano, patró de vaixell i soci fundador de la empresa Cetáceos y Navegación, projecte de caràcter eco-turista, formatiu i investigador en el medi marí, Ceuta.
 
11:30-12:00. Pausa – Cafè
 
12:00-12:50. Ponència : Espais naturals i empreses
“Parque Natural y empresa: una relación beneficiosa”, Javier Navarrete Mazariegos, Jefe de Servicio de Uso Público y Fomento Socioeconómico en los Espacios Naturales, Consejería de Medio Ambiente y Ordenación del Territorio de Andalucía.
 
12:50-13:40. Ponència: Iniciativa ecoturisme III
“Dos Manos”, Gabriel Morell i Brad Robertsson, socis fundadors de Ondine Scape, empresa  de busseig i conservació del medi marí, Mallorca.
 
13:40-14:30. Ponència: Iniciativa ecoturisme IV
“Birdwatching en Extremadura” Jesús Porras, promotor de Iberian Nature, empresa especialitzada en oferir serveis de guies ornitològics i de natura, Extremadura.
 
14:30-16:15. Dinar
 
16:15-17:15. Ponència: Eines de comunicació i difusió
“El ecoagroturismo: nuevas oportunidades para el medio rural”. Javier Tejera, responsable de comunicació i coordinació de projectes. Fundación Ecoagroturismo, Fundació per a la defensa del turisme rural, etnografía i medi ambient.
 
17:15-18:00. Col·loqui
“Iniciativa per a la creació d’una associació d’empreses d’ecoturisme.” Miguel McMínn, biòleg y Jesús Porras, soci fundador de Guidex, Associació Extremenya de guies ornitològics i de natura, Extremadura.
 
18:00 – 18:30. Explicació personalitzada dels pòsters d’empreses ecoturístiques
 
18:30-19:00: Cloenda del Congrés
 
21:00. Sopar de cloenda (opcional)
 
 
 
Diumenge, 25 de gener 2015
 
09:00 – 14:00 Volta guiada a la Serra de Tramuntana

 Inscripcions al I Congrés Ecoturisme a Mallorca 

alt
El GOB és una organització no lucrativa fundada l’any 1973. L’acrònim GOB sorgeix del nom original de Grup Ornitològic de Balears. Actualment, el nom oficial és Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa, encara que es mantenen les seves sigles originals
La nostra missió és la millora i conservació de les condicions mediambientals de les Illes Balears per tal d’aconseguir un entorn de sostenibilitat ecològica i social.
Els nostres objectius són:
La conservació dels espais naturals i les espècies de fauna i flora emblemàtics i amenaçats.
La preservació del territori, el paisatge, els recursos naturals com a eix del futur desenvolupament econòmic sostenible de les Illes.
La sensibilització i educació ambiental de la societat sobre els valors naturals de les Illes Balears, la seva fragilitat, i sobre els models sostenibles de desenvolupament.
Com treballem?
Actuam com a portaveus de la societat civil per conservar els valors ambientals de les Illes.
Realitzam projectes i iniciatives de conservació d’espais naturals i de la biodiversitat.
Treballam al costat de les persones amb l’educació, sensibilització i informació ambientals.
Mobilitzam la societat i actuem per evitar la destrucció del territori balear i contribuir al creixement sostenible.
Facilitam la participació de la societat i actuem per exercir el dret dels ciutadans a conèixer, opinar i participar en les decisions amb efectes ambientals i territorials.
A més a més de l’estructura de direcció i l’equip de treballadors,
El GOB són els seus socis
El GOB és una de les més grans associacions ecologistes de l’estat espanyol i la primera de les Balears. El nostre nivell de representativitat social ens dóna credibilitat i independència a l’hora d’actuar. Per ENFORTIR EL NOSTRE CLAM CADA SOCI ÉS FONAMENTAL i els nous socis SUMEN per donar força a la nostra veu.
El GOB són els seus voluntaris
La feina del GOB no seria possible sense els voluntaris. Centenars de persones ajuden a realitzar els projectes de sensibilització i educació ambiental, seguiment d’espècies i conservació d’espais naturals, a més de col·laborar en el desenvolupament de les nostres campanyes reivindicatives o participar en el dia a dia dels funcionament de la nostra entitat. L’acció voluntària és fonamental per enfortir la nostra tasca de defensa del medi ambient.
El GOB són els seus col·laboradors i simpatitzants
A més dels nostres socis, el GOB arriba a molts milers de persones que visiten el web, reben les nostres publicacions, participen en les activitats que organitzam, responen a les demandes de mobilització i aporten ajuda econòmica, donant així suport a la nostra actuació.

 
Joves del GOB és una agrupació de joves a partir de 16 anys lligada al GOB. Des de l’any 2001 a anat desenvolupant un seguit d’activitats relacionades amb al defensa del medi ambient, la terra i la cultura, com excursionisme, voluntariat ambiental, xerrades, i accions reivindicatives i pacífiques desenvolupades bé de forma autònoma o bé com a recolzament a les campanyes del GOB. Volen demostrar que els joves tenen interessos i són gent compromesa i implicada en les seves accions i idees.

http://www.gobmallorca.com/que-pots-fer/joves-del-gob.html

Grup Excursionista

1 de febrer: Excursió Puig de Sa Creu i el seu entorn (Lloseta) Guia Xisca Riera
http://www.gobmallorca.com/que-pots-fer/grup-excursionista.html#

Mallorca et necessita!

Els socis i sòcies són la base de la força del GOB en les seves accions i campanyes a favor del territori, els espais naturals, la biodiversitat i els valors ambientals de les Illes Balears. Ens donen representativitat social, fortalesa i independència.
Per reforçar la nostra incidència pública i avançar cap als nostres objectius necessitam el suport de més socis. La implicació de PERSONES COM TU és fonamental per a realitzar els nostres projectes i campanyes amb suficient autonomia econòmica. NECESSITAM EL TEU SUPORT.
Et recordam que el GOB no rep cap ajuda publica ni privada per a les seves campanyes reivindicatives.

Quant costa ser soci/sòcia del GOB?

Existeixen diferents quotes en funció del perfil i de les possibilitats de cada soci /sòcia. Les quotes es poden pagar mensualment, trimestral o anualment. Els socis solen domiciliar el seu rebut però si prefereixes pagar d’altra manera, posa’t en contacte amb nosaltres.
Quota individual

  • Menor de 18 anys: 1,5 € mensuals (18 € anuals).
  • De 18 a 23 anys: 3 € mensuals (36 € anuals).
  • Major de 24 anys: 5 € mensuals (60 € anuals).
Quota familiar
  • Un adult més infants: 6 € mensuals (72 € anuals).
  • Dos adults més infants: 10 € mensuals (120 € anuals)
Quota empresa
  • Tipus 1: 180 € anuals
  • Tipus 2: 360 € anuals
Si ja ets soci, aportes una quota superior i vols acollir-te a aquestes quotes, basta ens ho comuniquis. Evidentment t’agrairem que mantinguis la teva quota actual, o la incrementis si pots.
Però com que en el GOB no volem que la disponibilitat econòmica sigui una limitació per comptar amb tu, aquí tens altres dues opcions:
Quota de soci reduïda
  • Per respondre a la complicada situació econòmica dels darrers anys. Si et vols fer soci però en aquests moments no pots assumir la quota normal, aquí tens una opció: 2,5 € mensuals (30€ anuals). Si ja ets soci amb quota normal però en aquests moments no pots assumir-la, també et pots acollir a la quota reduïda (basta ens ho comuniquis).

Quota d’amic
  • Mentre et decideixes a donar-nos suport com a soci, atraca’ns a nosaltres amb aquesta modalitat. Volem comptar amb tu, i la disponibilitat econòmica no ha de ser un impediment. Tu decideixes quina quota vols pagar (i amb quina periodicitat: mensual, trimestral o anual).
Què es fa amb els meus diners?

El GOB destina íntegrament les quotes del GOB a desenvolupar les campanyes de protecció del territori i els projectes de conservació, ornitologia, educació ambiental i sensibilització.
L’entitat realitza anualment una auditoria de comptes per assegurar la transparència i rigor en la utilització dels fons que percep. La informació sobre l’estat dels comptes la pots trobar a la seva memòria anual.
Quins avantatges té ser soci del GOB?
A més de donar suport a l’entitat, ser soci/a del GOB et permet gaudir de certs avantatges:
  • Tindràs prioritat i descomptes en els nostres cursos i activitats. 
  • Un seguit d’empreses ofereixen descomptes als socis del GOB.
  • Tens a la teva disposició el Centre de Documentació Ambiental: biblioteca especialitzada en medi ambient amb servei de préstec, àrea de lectura, videoteca,…
  • Les quotes anuals i donatius tenen una desgravació del 25% del seu import en l’IRPF.
  • Tindràs dret d’assistència i vot a les assemblees de socis, on s’informa i debat sobre la activitat del GOB i on podràs expressar les teves opinions i suggeriments.
  • Et mantindrem informat de les nostres campanyes, activitats, accions de voluntariat, formatives, etc. Si vols rebre el nostre butlletí de notícies clica aquí

http://www.gobmallorca.com/que-pots-fer/fes-te-soci-a.html 

El 1973, un grup d’amants de la naturalesa, sobretot de les aus, va decidir crear una associació a les Balears per a fomentar el seu coneixement i conservació. Amb el temps, aquells entusiastes van adonar-se que per a preservar les aus calia cuidar també el seu entorn. Eren els anys del boom turístic, i es feia necessària una resposta per evitar que l’enlluernament pel negoci ràpid pogués posar en perill valors naturals únics.
Als anys 80 comencen campanyes històriques de protecció d’espais naturals amenaçats, i que avui són parcs naturals o espais protegits. El GOB d’aquells anys estava creixent, multiplicant el seu nombre de socis, i desenvolupant diferents programes (educació ambiental, biodiversitat, ordenació del territori, tasca jurídica) que no són més que estratègies combinades per a respondre a la cada vegada més complexa realitat, sense deixar de servir als fins originals: assegurar la conservació del patrimoni natural.
El GOB és avui una entitat professionalitzada, amb més de 20 treballadors i oficines a Mallorca, Menorca i Eivissa, i amb més de 5.000 socis que garanteixen la seva independència i avalen el seu rigor. El GOB afronta avui els nous reptes d’enfocar els nous fronts en la defensa ambiental, consolidar l’organització en un marc d’important canvi econòmic, i situar-se com a referent ambiental també en l’àmbit de les noves tecnologies de la comunicació.

 

El GOB fou declarat d’Utilitat Pública l’any 1985 per part del Consell de Ministres. A més a més ha rebut diferents reconeixements a la seva trajectòria, entre els quals podem destacar: Premi Nacional de Medi Ambient, Ministerio de Medio Ambiente, 1997Medalla d’Or de les Illes Balears, Govern de les Illes Balears, 2002Premi Ones, Fundació Mediterrània, 2006 – See more at: http://www.gobmallorca.com/el-gob/ahir-i-avui.html#sthash.EqrGVrJN.dpuf

Seguiu i us agrada:

Comentaris